Färsk frukt & äggande sötsaker

Posted · Add Comment

Gillar du frukt och sötsaker har du hamnat i rätt matkultur i Portugal.

Färsk frukt

Frukt och nötter är det naturliga substitutet om du saknar färska grönsaker. Portugal har underbara mandlar och valnötter, och färska mogna fikon, apelsiner, körsbär, aprikoser, plommon, persikor, kvitten och druvor.

Äggulans centrala roll

Äggulor används i det mesta. Traditionen kommer av att äggvitor användes för att klara viner och stärka nunnornas vita slöjor och dräkter. Äggulorna som blev över användes för bakverk och andra sötsaker. Vanliga ingredienser, utöver äggula, är malda mandlar, socker, honung, kanel och ibland citron eller pinjenötter.

Gudomliga sötsaker

Doces Conventuais betyder bokstavligt klostersötsaker. Det är alltså sötsaker som en gång i tiden uppfanns på något kloster. Sötsakernas namn brukar avslöja deras ursprung. Eller vad sägs om Änglamagar, Nunnemagar och Himmelsk ister.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>